Din indkøbskurv er tom.

 Crash replacement 50% rabat** Gælder kun vare købt direkte hos Virtu og kun vare som er skadet ved styrt. (undtaget specielt designet tøj fra Virtu her gælder rabatten ikke)

Fragtfri over 300 kr med GLS.

Vi har 90 dages returret.

Af Per Bausager

PARIS-ROUBAIX 2018

Posted in: Blog

I dag køres det mest berømte af alle éndagesløb, Paris-Roubaix (PRX). 257 km, med 29 brostenssektorer. Det er løbet for de allerstørste motorer, og gennemsnitsvægten for en PRX-vinder er da også så høj som 76 kg. 


Løbet starter for alvor i den frygtede Arenberg-skov med 95 km. hjem, og herfra er kæden meget stram resten af vejen hjem. Intet andet cykelløb  fordrer et så massivt power output over så lang tid, som det er tilfældet her.

Forventningerne er som altid gigantiske. Flandern Rundt i søndags var en meget stor udgave, som cykelafficionados stadig er i svime over, og som det er tradition, er hovedaktørerne fra Flandern også favoritter i PRX. Så meget ligner de to løb trods alt hinanden.

Flandern Rundt havde jo i år en dansk accent hvis lige aldrig tidligere er set. Godt nok vandt Rolf Sørensen løbet i 1997, men at Danmark kunne mønstre 4 mand i finalen er uhørt. Og tre af dem, Mads Pedersen, Michael Valgren og Magnus Cort var endda store aktører, og matchede de største klassikerryttere i verden.

Mads Pedersens præstation skal fremhæves i særlig grad. Ikke (kun) fordi han blev nr. 2., men især for den måde han blev det på. Jeg vil mene, at der kun er en håndfuld ryttere i verden der ville kunne gøre ham det efter. Han havde siddet i vinden ude foran i 55 km. da Terpstra kom op til ham og hans to kumpaner (som have siddet i udbrud i meget kortere tid end Mads), og det var nok med ganske få meter at han ikke sad med den maksimalt forcerende hollænder op over Kwaremont. Men fra hovedvejen deroppe og hjem, tabte han jo sådan set ikke tid. Og fra Paterberg havde han alle topfavoritter til at sidde og ånde sig i nakken med 10-20 sek. Jeg ved ikke om jeg er mest imponeret over det fysiske eller det psykologiske i den præstation. Der er som sagt kun nogle få der ville kun gøre ham det efter fysisk,men vel endnu færre, der ikke havde opgivet den kamp, der på papiret ikke kunne vindes. Men Mads P tog kampen, og vandt den samt hele cykelverderdenens næsegrus beundring.

Den præstation skaber selvsagt kæmpe forventninger til Mads i dagens PRX. For de karakteristika han viste i Flandern falder på et endnu tørrere sted i PRX, som er ultra ond og rendyrket tons. En udmåling af hvem der kan tåle trykket og lidelsen længst.

Men man må regne med Terpstra igen. Jeg har set de sidste 30 km. 4 gange, og det han lavede var en ren magtdemonstration. Sagan og Van Avermaet vidst godt, at de skulle med det han kørte op til Nibali på stykket med faux plat, men da han havde 30 meter kunne de ikke lukke hullet, og slemt var det at se en super-campione af Nibalis kaliber blive kørt midt over, og slippe fra hjul, men bødlen Terpstra udrettede sin grumme gerning i en kæmpe veksel og uden nåde. Her vidste man at løbet var kørt. Og lige det som han kan, når han har disse dage er ekstremt svært at dæmme op for i PRX - og da især når han kører på samme hold som Gilbert og Stybar. Disse to kan dog komme til at profitere at den megen opmærksomhed, Terpstra nu har pådraget sig. Og når det er sagt må man aldrig glemme Sagan og Van Avermaet, som selv i et forår der ikke har været det største, begge har så tårnhøj klasse at de er blandt topfavoritterne. Meget afhænger af hvor heldig og dygtig man er til ikke at blive eksponeret for vind i utide. En disciplin som er vanskelig i dette løb, med de mange punkteringer og styrt.

Med en vejrudsigt der lover regn og medvind er de ideelle betingelser for et brag af et væddeløb til stede, da det vil favorisere folk med mod og ben til at angribe langt ude. Og jeg vil blive forbavset hvis vi ikke kommer til at se både Mads P og Magnus Cort i prominente roller.   

God søndag og godt væddeløb.