Din indkøbskurv er tom.

 Crash replacement 50% rabat** Gælder kun vare købt direkte hos Virtu og kun vare som er skadet ved styrt. (undtaget specielt designet tøj fra Virtu her gælder rabatten ikke)

Fragtfri over 300 kr med GLS.

Vi har 90 dages returret.

Gabba-jakkens historie

Af Per Bausager

VIRTU BLOG

Posted in: Blog

Dave Everett fra CycligTips har mødt Castellis Søren Jensen, for at høre om hvordan Gabbajakken blev til. Vi har oversat frit, mend en originale artikel kan læses her

Det var over middag på La Trattoria efter en varm dag i fase 3 i Tour Down Under, da vi satte os til bords til en lang aften for socialt samvær med en af ​​mændene bag Castelli, danskeren Søren Jensen. Da jeg begyndte at spørge om, hvordan deres berømte Gabba jakke blev til, havde jeg aldrig forventet en historie som den Søren begyndte fortælle.

HVORDAN DET BEGYNDTE

"Det begyndte i august 2009, hvor en fokusgruppe af Cervélo TestTeam ryttere (Gabriel Rasch, Marcel Wyss, Serge Pauwels, Jeremy Hunt, Dan Lloyd, Roger Hammond, og Philip Deignan) arbejdede med Castelli ingeniører for at udvikle og forbedre tøj til kolde og våde betingelser. Under et af ​​disse møder tog nordmanden Gabriel Rasch sin Castelli Pocket Liner regnjakke op hvor han havde skåret ¾ af ærmerne af. "Jakken var helt vandtæt, men ikke meget åndbar eller aerodynamisk," forklarer Jensen. "Det var, hvad han havde, hvis det regnede, men kun i kolde forhold for at undgå overophedning. Dette var starten på Gabba projektet. "

Med denne idé satte Castellis design team sig til at arbejde med sigte mod at nå til en en mere professionel tilgang til tøjet. Et par måneder senere kom Castelli Speed og Research op med den første prototype, en ”foul weather” version af den figursyede Aero Race Jersey. Med et mirakuløst let, elastisk, vindtæt og vandafvisende Windstopper stof, som er udviklet af Castelli og Gore, kombineret med et blødt og vandafvisende Nano Flex tekstil for åndbarhed, og Gabba Jersey var født.

Men det var langt fra at være en øjeblikkelig succes. Da Gabba blev frigivet i vinteren 2010 blev der den første sæson kun solgt et mindre antal Gabbaer. Det var ikke forventet at det skulle blive en massiv sælger, men feedback fra professionelle team gav dem tillid til, hvad de havde udviklet. Det ville nok tage tid at nå store salgstal, men de vidste, at der var et marked for et sådant produkt. Til Castelli morskab endte det hurtigt med at blive rivaliserende pro teams til deres eget Cervelo team, der ønskede Gabba, uanset hvad. Jensen fortsætter, "På en kold og blæsende onsdag morgen i februar 2010, havde de ni ryttere fra Cervélo Test Team tilbragt et par timer med træning på ruten til Omloop Het Nieuwsblad, og det var overraskende at se, hvordan rytterne fra andre hold blev begejstret for trøjen. Jeremy Hunt fik mere end ret da han sagde," jeg er temmelig sikker på de er alle nok kopiere det.

I 2011 da samarbejdet med Cervelo Test Team sluttede, indgik Castelli et samarbejde med Garmin-Cervélo. Selvom Castelli kun sponsorere et WorldTour hold, varede det ikke længe før ordet var spredt rundt i profeltet. Ryttere på rivaliserende hold begyndte at spørge til Gabba. Jensen og andre ansatte på Castelli modtog tilfældige telefonopkald fra hold og ryttere, som bad om at få en jakke lavet til dem. F nægtede Castelli - som Jensen forklarer: "det var en fordel for kun Garmin-Cervélo holdet. Ikke desto mindre, begyndte vi at se andre ryttere på startlinjen i løbene med Gabba trøjer hvor logoet var sværtet til. " Det tog hurtigt fart. For hver klassiker i sæsonen sæsonen var der et par ekstra det ville blive spottet i feltet og inden længe havde det meste af WorldTour feltet en. Ryttere fra hold som BMC, Omega Pharma, Sky, IAM, FDJ, AG2R, i virkeligheden, de fleste af WorldTour og Pro Continental hold købte Gabbas personligt til shoppris eller direkte fra Castelli. Men til sidst gav Castelli sig. Da han blev spurgt hvorfor, svarede Jensen: "cykelverdenen er ligesom én stor familie, og vi har venner på de fleste hold, så det var normalt for os at hjælpe alle. "

MILANO-SANREMO 2013

Snefald, regn og frost ramte 104. udgave af den episke Milano-Sanremo. For dem, der overværede løbet den dag, er det en dag der ikke glemmes. Det er også den dag, Gabba blev fremvist til et bredere publikum. Med vejrforhold der var polarvinterlige kom Gabba til sin ret. Og det var ikke set på bare ryggen af ​​Garmin-Cervelo holdet, det store antal Gabbas i feltet vakte opsigt i cykelsportspressen.Det gik rygter om, at Thomas Voeckler købte Gabbaer til alle sine holdkammerater til løbet - til fuld detailpris. Jensen ikke indrømme eller nægte historien, men hans kluklatter giver svaret.

Mange andre ryttere blev spottet den dag i trøjen. Cancellara og endelige vinder Gerald Ciolek var to af de mest prominente.

EN DESIGNKLASSIKER

Det er ikke svært at se, hvordan Gabba blev en game-changer i verden af ​​teknisk beklædning og design. Det kan placeret ved siden af ​​innovationer såsom såsom Oakley eyeshade, Look pedaler og Mavic Helium hjul.

Gabba vakte en opsigt, som resulterede i at andre producenter var hurtige at forsøge at efterligne trøjen med deres egne versioner. Nogle lykkedes at komme tæt på, andre ikke helt så meget. Men rytterne vælger stadig en sort Castelli Gabba med sit ikoniske Scorpion logo sværtet til.

I 2016 valgte Castelli at det kun var den allerførste og originale Gabba, som skulle bare dette navn. De versioner af jakken, som har lang ærmer kom nu til at hedde Perfetto (perfekt på italiensk).

Søren Jensen indrømmer, at der var nogle magre år forud for Gabba boomet. Det meste af slutningen af ​​90'erne til midten af ​​2000'erne var ikke de bedste år af mærket. Storhedstiden for det ikoniske italienske mærke var i tidligere epoker, som da de opfandt lycra cykelbukser i 1977, introducerede de første farvede shorts i 1981, begyndte at lave sublimerede trøjer, og den første vindtætte trøje (båret af Bernard Hinault) i 1982, som alle var milepæle i tøj design. Nogle mærker finde en andens historie og sætte det på indersiden afetiketten, men Castelli har med deres 141 års historie flettet den ind i stoffet. Historierne fortæller sig selv.

Relaterede produkter