Din indkøbskurv er tom.

 Crash replacement 50% rabat** Gælder kun vare købt direkte hos Virtu og kun vare som er skadet ved styrt. (undtaget specielt designet tøj fra Virtu her gælder rabatten ikke)

Fragtfri over 300 kr med GLS.

Vi har 90 dages returret.

Fænomenet Valgren

Af Per Bausager

VIRTU BLOG

Posted in: Blog

Inden min  interesse for Michael Valgren blev vakt var der tre ting, som gjorde så stort indtryk på mig, at jeg gentagne gange har talt om dem til de kammerater, jeg cykler med.  Ja, vi taler for det meste om cykelløb. Ikke så meget hvem der vinder, men noget langt mere interessant, nemlig hvem der laver "smukke ting" undervejs i løbene.

Det første gang, vandt Valgren oven i hatten. Det var til DM i Fåborg. Jeg havde kun hørt lidt om ham, og da han stak på sidste omgang, sagde Niels Chr. Jung til mig: "Ham ser de ikke mere". Dengang forstod jeg ikke skråsikkerheden. Manden havde 10 sek. og der sad en meget stærk gruppe og jagtede, men Jung havde ret. Jeg var imponeret.

Næste gang var i Amstel Gold Race, hvor Valgren solo "brigdede" op til Gasparotto på toppen af Cauberg, hvor samtlige verdens bedste ryttere er i højrødt felt, og herefter tog en dinger på 1 km (i modvind), så Valverde & co. ikke kunne lukke 4-5 sek. Det var første gang Valgren sad i den situation i et så stort løb, og forståeligt nok, at han kørte lidt for generøst, og dermed kørte Gasparotto hjem til endnu en Amstelsejr.  Men jeg tænkte, at her havde vi en ny rytter med nogle gaver som var ud over det almindelige.

Tredie gang var i etapen i Touren, hvor Sagan og Froome, kørte hjem i sidevinden. Her var det Valgren det tog et monster af en føring, så der røg 50-60 mand, og tilvejebragte den situation, at alle sad i syre til ørerne, og Sagan kunne angribe. Det er virkelig få ryttere i verden der ville kunne gøre ham det efter. Og han var ikke engang etableret stjerne endnu. Men på træningsholdet blev den situation hevet frem igen og igen.

Dette forår har lavet om på alt. Michael Valgren har etableret sig som en af de helt tunge klassikerryttere, og efter min opfattelse, er hans talent mere omfattende end de fleste tænker. Jeg vil påstå, at han, som en af meget få ryttere i verden,  er kandidat til at vinde samtlige monumenter.

Jeg kender han ikke godt nok til at have indsigt i hans fysiske data, men hvis jeg skal lade det komme an på mine observationer, så er grundlaget for hans formidable præstation simpelthen, at han har en stor motor. Han kan som få holde en grusomt tryk i pedalerne i lang tid. Man så det i Amstel forleden. Da Valgren forsøgte første gang kunne Wellens ikke lukke 10 meter på ham. Fordi Valgren kan holde den fart han kører væk med i et minut, og ikke i 20 sek. som de fleste andre. I dette tilfælde måtte Sagan frem og ordne paragrafferne. Valgrens power kun også til udtryk da Valverde angreb. Kun Alaphilippe, Sagan og Valgren kunne holde hjul. Noget af en eksklusiv klub at være medlem af.   

Og så er Michael Valgren en stor stilist. Selv under den allerstørste kraftudfoldelse bliver han siddende i textbook position. Han har en fin aerodynamik, men hans fineste asset er hans pedaleringsteknik. Så smooth og smuk at jeg tænker på Cancellara, når jeg ser ham under maksimal udfoldelse. Han falder aldrig for fristelsen til at smække den ud et en ordentlig veksel på bekostning af den effektive souplesse, som er så svær når man er på grænsen. Det er efter min opfattelse den store hemmelighed bag hans imponerende og vedvarende power output.

Og så siger det sig selv, at når hold som Astana sætter alt ind på at støtte Valgren, så er det fordi man ved, at han er en ekstraordinær rytter. Internt er hans potentiale helt sikkert kendt og værdsat.

Fuglsang skal også fremhæves for sin præstation i Amstel. Han kom uden løbstræning, direkte fra højdetræningslejr, og kørte vanvittigt stærkt. Og som en feltherre orkestrerede han finalen for Valgren. At han har psyke og ben til det i selskab med Sagan, Van Avermaet, Kwiatkowski & co. vidner om en Fuglsang der er rytter en liga op. Til den allerøverste.

Jeg siger ikke mere, at 2018 bliver en danskerår. Det ER et danskerår.